БОЖЕСТВЕНИЯ ПРИНЦИП: Въведение

Принципът” е ръководство, което дава надежда на хората... ПРИНЦИПЪТ: ВЪВЕДЕНИЕ 1 ГЛАВА: ПРИНЦИПИ НА ТВОРЕНИЕТО 2 ГЛАВА: ГРЕХОПАДЕНИЕТО 3 ГЛАВА: МИСИЯ НА МЕСИЯТА 4 ГЛАВА: ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

ПЛАНЪТ ЗА СПАСЕНИЕ: МЕСИЯТА

Есе: ПЛАНЪТ ЗА СПАСЕНИЕ за спасение чрез Исус Христос: МИСИЯ НА МЕСИЯТАтаКакво представлява спасението? Какъв е Божият план? Каква е целта на месията? Трябваше ли Исус да умре на кръсата?

Прочети


Svejo! Dao! Ping! Lubimi! Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free Joomla PHP extensions, software, information and tutorials.

My Blog List

Любовта е измерителя

Любовта е единственият абсолютен еталон

Има едно нещо, което Бог не може да направи. Той е всезнаещ и всемогъщ, нали? Въпреки това, има нещо което Той не може да направи по Свое желание. Какво мислите, че е това? Може би Той не може да направи злато или диаманти? А? Може би няма да са Му достатъчни силите за това? Има нещо, което дори всезнаещият и всемогъщ Бог не може да направи както му скимне. Какво е то? Любовта. Мислите ли, че в душата ми има любов? Мислите ли, че има? А във вашата душа има ли? Наистина я има, но ако вие изведнъж кажете: “Това е моя любов! Тя е само моя!”, аз ще си помисля, че сте полудели.

Способен ли е Бог да обича сам? Може ли всезнаещият, всемогъщ и уникален Бог, бъдейки сам да каже: “Ах, колко ми е хубаво на душата!”? Е, в този случай ще трябва да признаем, че Бог е полудял! Ако преподобният Мун каже, че е способен сам да почувства любов, казвайки: “Ах, колко ми е хубаво! Ах, моя любов!”, вие ще си помислите, че той е полудял, нали? Но ако аз имам в качеството на обект поне парченце хартия или ето тази носна кърпичка, аз мога да кажа: “Моя скъпа кърпичка!” Кой тогава ще говори лоши неща за мен? Ценноста на взаимоотношенията и авторитета, позволяващи ни да се издигнем до позицията на представители на Вселената съществуват само в света на любовта.

Колкото и да е абсолютен, Бог не може да има любов когато е сам. Любовта може да бъде намерена само чрез взаимоотношенията и това е единственото нещо, което дори всезнаещият и всемогъщ Бог не може да притежава бъдейки сам. Разбира се, че любовта е част от Божия характер, но импулса на любовта и нейния сигнал възникват само чрез взаимоотношения с партньор. Любовта не възниква от нищото. Такава е любовта и такава е силата й. (138–245, 1986.1.24)

Защо смятаме за нещастни вдовците и вдовиците и ги съжаляваме? Защото в душата им има любов, но няма нещо което би позволило на любовта им да се прояви. Въпреки това, че Бог е всезнаещ, всемогъщ и вездесъщ, ако няма партньор любовта Му бездейства. С кого Бог, Творецът на Вселената би искал да си взаимодейства? Той желае да задвижи любовта, която е била предназначена за Адам и Ева. (130–21, 1983.12.11)

Каква любов харесва най-много Бог? Истинскта любов. Коя любов се нарича истинска? Къде са корените й? Корените й не са в Бог. Странни неща ли говоря? Всезнаещият и всемогъщ Бог е Господар на любовта, но Той не иска корените на любовта да стигат до Него. Той желае да вкорени любовта в човека, който може да стане нейн обект. (177–269, 1988.5.20)

За кого Бог създаде Небето и земята – за Себе Си или за сътворените същества, Своите обекти? Разбира се, можем да каже, че Бог ги създаде за Себе Си, но имайте в предвид, че в основите на еталона на който се е опирал Бог по време на сътворението са били сложени интересите на обектите Му. Кой е субекта измежду всички Божии обекти? Човека. Бог мислеше преди всичко за човека и щастието му. Защо Му е да мисли за Себе Си? Той и така е всезнаещ и всемогъщ! (109–268, 1980.11.2)

Бог е абсолютен, всезнаещ, всемогъщ и вездесъщ, но може ли да се разпорежда с любовта както пожелае? Не! Дори Бог се подчинява на любовта. В този случай, какво представлява Бог? Може би Той не е всезнаещ и всемогъщ? Ако Го попитате: “Господи, нима не си всемогъщ?”, Той ще ви отговори: “Разбира се, че съм всемогъщ, но не и в любовта”. Защо Бог е такъв? (98–38, 1978.4.8)

Бог не може да изпълнява функциите си на Бог сам. Мислите ли, че Му е интересно? Необходимо ли Му е да се притеснява за храната, нощуването и дрехите? Той може да си позволи всичко, което си пожелае! Да предположим, че Бог ще седне в самолет и ще кръжи около час и след това ще Му омръзне. Дори ако всезнаещият и всемогъщ Бог се направи на много важен заявявайки, че е най-великият, не може да намери нищо интересно в самотата! Той е като нас, хората, Той няма нещо особено с което да се занимава! Интересът се появява когато се опиташ сам да положиш усилия в създаването на нещо ценно. (161–116, 1987.1.11)

Защо Бог започна да твори? Та нали Той е абсолютна същност! Какво Му е липсвало, защо е започнал да твори? Бог е всезнаещ и всемогъщ, не са Му необходими нито злато, нито знания, Той има всичко. Защо Той създаде човека? Коя беше основната мотивация, която Го подтикна към творенето? Това не са властта, знанията или собствеността. Какво не е имал Бог? Основата, необходима за любовта. Дори Бог не може да обича сам. Мотивацията, алфата и източникът за сътворението на Небето и земята стана любовта. (149–149, 1986.11.21)

От каква любов се нуждае Бог? Той има любов, но въпреки това, Той може да обича само след като се появи партньор. Имате ли любов? Ще ви хареса ли да живеете сами и постоянно да повтаряте: “Ах, колко е хубаво! Ах, моя любов!”? Любовта започва да действа само при наличието на партньор. Тя е Вселенският Принцип и дори всезнаещият и всемогъщ Бог е самотен и печален, ако няма партньор в любовта. (94–262, 1977.10.1)

Колкото и да е великолепен, абсолютен, всезнаещ и всемогъщ, Бог сам не би се чувствал добре. Когато си сам не можеш да определиш какво е това “щастие” или “добре”. Тези понятия могат да възникнат само при човек поддържащ взаимоотношения с някого. Ще се намери ли поне един самотен човек, който да каже, че е щастлив? Колкото и да е Всезнаещ и Всемогъщ, дори Бог не може да е щастлив когато е сам. Представете си един великолепен певец, който пее в пълно усамотение. Мислите ли, че е щастлив? Той се нуждае от обект. Хубаво е само тогава, когато има взаимодействие. По същият начи, за да се чувства хубаво, Бог не трябва да остава сам. (65–20, 1972.11.13)

Кой е източникът за съществуването на Самия Бог? Как е започнало то? Къде е източникът за Неговото битие? Неговото всезнание и всемогъщество ли? Абсолютната Му власт ли? Какво ще прави с абсолютната Си власт сам? Какво ще прави тази личност със Своята абсолютна власт сам, ако на около няма никой? Какво ще прави с абсолютното Си знание, ако е сам? Каква е Божията същност? Това е важен въпрос. Същността Му е любовта, живееща в името на другите и не изискваща внимание към себе си. (218–263, 1991.8.19)

Дори всезнаещият и всемогъщ Бог не може да направи нищо при среща с Истинската любов. Колкото и прекрасна личност да е президентът на република Корея, той е безпомощен пред лицето на Истинската любов. Ако той истински обича съпругата си, нима не би пожелал да й се поклони? Любовта му ще е достатъчна не само за поклони! “От кое ъгълче на Вселената се е появила съпругата ми! Наистина не мога да не я обичам! Когато се замисля, какво ли бих правил без нея, ми се подкосяват краката! Ако я нямаше, бих имал огромни проблеми. Колко е хубаво, че я има!” Той като той я харесва, ще падне в краката й навирвайки дупе към небето и ще каже: “Скъпа, обичай ме! Аз те обичам!” Макар да е президент, няма да има какво друго да направи. Ще се хареса ли тази картинка на малката жена, седяща пред него или тя ще е недоволна?(211–83, 1991.12.29)

Колкото и да е всезнаещ и всемогъщ, Бог не може да прави с любовта каквото пожелае. Може би си мислите: “След като Бог е всезнаещ и всемогъщ, тогава Той може да обича както пожелае”. Обаче, в този случай биха възникнали огромни проблеми! Следвайки тази логика, можем да стигнем до извода, че обекта на любовта не е необходим. Следователно, за да преживее стимул и радост от Божествената Си любов дори Бог, Абсолютната централна Същност, се нуждае от партньор в любовта.

Бог също има нужда от партньор, та нали дори Той не може да обича когато е сам. Ако аз си седя самотен и страстно повтарям: “Ах, колко ми е хубаво днес!”, нима това нямаше да е признак за моето безумие? Но ако имам партньор, страстта ми не противоречи на здравия разум и съответства на условията на моето обкръжение. Въпреки това, че Бог е всезнаещ и всемогъщ, какво би станало, ако Той сам започне да танцува и да си говори: “Колко ми е хубаво! Ах, колко ми харесва любовта ми!”? Вие трябва да разбирате това. Дори Бог не може да обича сам! Той може да преживее импулса на любовта само, когато създаде Своя партньор. Ето къде е проблема! (141–106, 1986.2.19)

Нито една сила в света не може да се сравни със силата на Бог, нали Той е всезнаещ, всемогъщ и абсолютен. Освен това, Бог е вечен, безсмъртен и Самият Той е причина за съществуването Си. Ако Бог желае нещо, то какво е то? Какво желае Той, ако не желае пари, знания и власт?
Има само едно нещо, от което Бог абсолютно има нужда. И човек, и Бог изпитват абсолютна нужда от Истинска любов. (Благословеното семейство и идеалното Небесно Царство I, 302)
Първия Български Бутон за споделяне

Любовта е измерителя

1:57 PM Posted by ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
Любовта е единственият абсолютен еталон

Има едно нещо, което Бог не може да направи. Той е всезнаещ и всемогъщ, нали? Въпреки това, има нещо което Той не може да направи по Свое желание. Какво мислите, че е това? Може би Той не може да направи злато или диаманти? А? Може би няма да са Му достатъчни силите за това? Има нещо, което дори всезнаещият и всемогъщ Бог не може да направи както му скимне. Какво е то? Любовта. Мислите ли, че в душата ми има любов? Мислите ли, че има? А във вашата душа има ли? Наистина я има, но ако вие изведнъж кажете: “Това е моя любов! Тя е само моя!”, аз ще си помисля, че сте полудели.

Способен ли е Бог да обича сам? Може ли всезнаещият, всемогъщ и уникален Бог, бъдейки сам да каже: “Ах, колко ми е хубаво на душата!”? Е, в този случай ще трябва да признаем, че Бог е полудял! Ако преподобният Мун каже, че е способен сам да почувства любов, казвайки: “Ах, колко ми е хубаво! Ах, моя любов!”, вие ще си помислите, че той е полудял, нали? Но ако аз имам в качеството на обект поне парченце хартия или ето тази носна кърпичка, аз мога да кажа: “Моя скъпа кърпичка!” Кой тогава ще говори лоши неща за мен? Ценноста на взаимоотношенията и авторитета, позволяващи ни да се издигнем до позицията на представители на Вселената съществуват само в света на любовта.

Колкото и да е абсолютен, Бог не може да има любов когато е сам. Любовта може да бъде намерена само чрез взаимоотношенията и това е единственото нещо, което дори всезнаещият и всемогъщ Бог не може да притежава бъдейки сам. Разбира се, че любовта е част от Божия характер, но импулса на любовта и нейния сигнал възникват само чрез взаимоотношения с партньор. Любовта не възниква от нищото. Такава е любовта и такава е силата й. (138–245, 1986.1.24)

Защо смятаме за нещастни вдовците и вдовиците и ги съжаляваме? Защото в душата им има любов, но няма нещо което би позволило на любовта им да се прояви. Въпреки това, че Бог е всезнаещ, всемогъщ и вездесъщ, ако няма партньор любовта Му бездейства. С кого Бог, Творецът на Вселената би искал да си взаимодейства? Той желае да задвижи любовта, която е била предназначена за Адам и Ева. (130–21, 1983.12.11)

Каква любов харесва най-много Бог? Истинскта любов. Коя любов се нарича истинска? Къде са корените й? Корените й не са в Бог. Странни неща ли говоря? Всезнаещият и всемогъщ Бог е Господар на любовта, но Той не иска корените на любовта да стигат до Него. Той желае да вкорени любовта в човека, който може да стане нейн обект. (177–269, 1988.5.20)

За кого Бог създаде Небето и земята – за Себе Си или за сътворените същества, Своите обекти? Разбира се, можем да каже, че Бог ги създаде за Себе Си, но имайте в предвид, че в основите на еталона на който се е опирал Бог по време на сътворението са били сложени интересите на обектите Му. Кой е субекта измежду всички Божии обекти? Човека. Бог мислеше преди всичко за човека и щастието му. Защо Му е да мисли за Себе Си? Той и така е всезнаещ и всемогъщ! (109–268, 1980.11.2)

Бог е абсолютен, всезнаещ, всемогъщ и вездесъщ, но може ли да се разпорежда с любовта както пожелае? Не! Дори Бог се подчинява на любовта. В този случай, какво представлява Бог? Може би Той не е всезнаещ и всемогъщ? Ако Го попитате: “Господи, нима не си всемогъщ?”, Той ще ви отговори: “Разбира се, че съм всемогъщ, но не и в любовта”. Защо Бог е такъв? (98–38, 1978.4.8)

Бог не може да изпълнява функциите си на Бог сам. Мислите ли, че Му е интересно? Необходимо ли Му е да се притеснява за храната, нощуването и дрехите? Той може да си позволи всичко, което си пожелае! Да предположим, че Бог ще седне в самолет и ще кръжи около час и след това ще Му омръзне. Дори ако всезнаещият и всемогъщ Бог се направи на много важен заявявайки, че е най-великият, не може да намери нищо интересно в самотата! Той е като нас, хората, Той няма нещо особено с което да се занимава! Интересът се появява когато се опиташ сам да положиш усилия в създаването на нещо ценно. (161–116, 1987.1.11)

Защо Бог започна да твори? Та нали Той е абсолютна същност! Какво Му е липсвало, защо е започнал да твори? Бог е всезнаещ и всемогъщ, не са Му необходими нито злато, нито знания, Той има всичко. Защо Той създаде човека? Коя беше основната мотивация, която Го подтикна към творенето? Това не са властта, знанията или собствеността. Какво не е имал Бог? Основата, необходима за любовта. Дори Бог не може да обича сам. Мотивацията, алфата и източникът за сътворението на Небето и земята стана любовта. (149–149, 1986.11.21)

От каква любов се нуждае Бог? Той има любов, но въпреки това, Той може да обича само след като се появи партньор. Имате ли любов? Ще ви хареса ли да живеете сами и постоянно да повтаряте: “Ах, колко е хубаво! Ах, моя любов!”? Любовта започва да действа само при наличието на партньор. Тя е Вселенският Принцип и дори всезнаещият и всемогъщ Бог е самотен и печален, ако няма партньор в любовта. (94–262, 1977.10.1)

Колкото и да е великолепен, абсолютен, всезнаещ и всемогъщ, Бог сам не би се чувствал добре. Когато си сам не можеш да определиш какво е това “щастие” или “добре”. Тези понятия могат да възникнат само при човек поддържащ взаимоотношения с някого. Ще се намери ли поне един самотен човек, който да каже, че е щастлив? Колкото и да е Всезнаещ и Всемогъщ, дори Бог не може да е щастлив когато е сам. Представете си един великолепен певец, който пее в пълно усамотение. Мислите ли, че е щастлив? Той се нуждае от обект. Хубаво е само тогава, когато има взаимодействие. По същият начи, за да се чувства хубаво, Бог не трябва да остава сам. (65–20, 1972.11.13)

Кой е източникът за съществуването на Самия Бог? Как е започнало то? Къде е източникът за Неговото битие? Неговото всезнание и всемогъщество ли? Абсолютната Му власт ли? Какво ще прави с абсолютната Си власт сам? Какво ще прави тази личност със Своята абсолютна власт сам, ако на около няма никой? Какво ще прави с абсолютното Си знание, ако е сам? Каква е Божията същност? Това е важен въпрос. Същността Му е любовта, живееща в името на другите и не изискваща внимание към себе си. (218–263, 1991.8.19)

Дори всезнаещият и всемогъщ Бог не може да направи нищо при среща с Истинската любов. Колкото и прекрасна личност да е президентът на република Корея, той е безпомощен пред лицето на Истинската любов. Ако той истински обича съпругата си, нима не би пожелал да й се поклони? Любовта му ще е достатъчна не само за поклони! “От кое ъгълче на Вселената се е появила съпругата ми! Наистина не мога да не я обичам! Когато се замисля, какво ли бих правил без нея, ми се подкосяват краката! Ако я нямаше, бих имал огромни проблеми. Колко е хубаво, че я има!” Той като той я харесва, ще падне в краката й навирвайки дупе към небето и ще каже: “Скъпа, обичай ме! Аз те обичам!” Макар да е президент, няма да има какво друго да направи. Ще се хареса ли тази картинка на малката жена, седяща пред него или тя ще е недоволна?(211–83, 1991.12.29)

Колкото и да е всезнаещ и всемогъщ, Бог не може да прави с любовта каквото пожелае. Може би си мислите: “След като Бог е всезнаещ и всемогъщ, тогава Той може да обича както пожелае”. Обаче, в този случай биха възникнали огромни проблеми! Следвайки тази логика, можем да стигнем до извода, че обекта на любовта не е необходим. Следователно, за да преживее стимул и радост от Божествената Си любов дори Бог, Абсолютната централна Същност, се нуждае от партньор в любовта.

Бог също има нужда от партньор, та нали дори Той не може да обича когато е сам. Ако аз си седя самотен и страстно повтарям: “Ах, колко ми е хубаво днес!”, нима това нямаше да е признак за моето безумие? Но ако имам партньор, страстта ми не противоречи на здравия разум и съответства на условията на моето обкръжение. Въпреки това, че Бог е всезнаещ и всемогъщ, какво би станало, ако Той сам започне да танцува и да си говори: “Колко ми е хубаво! Ах, колко ми харесва любовта ми!”? Вие трябва да разбирате това. Дори Бог не може да обича сам! Той може да преживее импулса на любовта само, когато създаде Своя партньор. Ето къде е проблема! (141–106, 1986.2.19)

Нито една сила в света не може да се сравни със силата на Бог, нали Той е всезнаещ, всемогъщ и абсолютен. Освен това, Бог е вечен, безсмъртен и Самият Той е причина за съществуването Си. Ако Бог желае нещо, то какво е то? Какво желае Той, ако не желае пари, знания и власт?
Има само едно нещо, от което Бог абсолютно има нужда. И човек, и Бог изпитват абсолютна нужда от Истинска любов. (Благословеното семейство и идеалното Небесно Царство I, 302)
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Любовта е измерителя"

Видео за нашата дейност