БОЖЕСТВЕНИЯ ПРИНЦИП: Въведение

Принципът” е ръководство, което дава надежда на хората... ПРИНЦИПЪТ: ВЪВЕДЕНИЕ 1 ГЛАВА: ПРИНЦИПИ НА ТВОРЕНИЕТО 2 ГЛАВА: ГРЕХОПАДЕНИЕТО 3 ГЛАВА: МИСИЯ НА МЕСИЯТА 4 ГЛАВА: ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

ПЛАНЪТ ЗА СПАСЕНИЕ: МЕСИЯТА

Есе: ПЛАНЪТ ЗА СПАСЕНИЕ за спасение чрез Исус Христос: МИСИЯ НА МЕСИЯТАтаКакво представлява спасението? Какъв е Божият план? Каква е целта на месията? Трябваше ли Исус да умре на кръсата?

Прочети

My Blog List

Биография на преп. Муун

Житейският път на преп. Сан Мьон Муун

1. Раждане и образование
Преп. Сан Мьон Муун се ражда на 6 януари 1920 г. в Чон-джу (сега в Северна Корея). Той е вторият син от осем деца. На осемнайсет години, след като завършва традиционно корейско училище, Сан Мьон Муун напуска родния си град и заминава за Сеул да учи в икономическия техникум. След като завършва, продължава да учи електроинженерство в Токио. Там участва в студентското съпротивително движение и работи за освобождаване на родната си Корея. По-късно развива вижданията си за глобално движение, което да сложи край на конфликтите и да постигне световен мир.

2. Призван от Бог
На 17 април, Великден, когато преп. Сан Мьон Мун е на 15 години, докато се моли, му се явява Исус Христос, Исус горещо го моли да приеме мисия за спасение на човечеството. От този момент той се посвещава на провидението за осъществяване на Божията воля. Дълги години, прекарани в молитва, изучаване на Библията и аскетичен живот, му помагат да открие пълната реалност на Божия изначален план за човечеството и да прозре тайната на грехопадението. Той записва тези проникновения и систематизира учението си в книгата „Изложение върху Божествения принцип”.

3. От слуга на слугате към Истински Родители
Преп. Сан Мьон Мун посвещава своя живот за изграждане свят на свободата, мирът и щастието, в който всички да реализират своя потенциал. През целия си живот преп. Мун проповядва и води към разрешаване на човешките конфликти и преодоляване невежеството, несправедливостта и липсата на морал.

Преп. Мун и съпругата му Хак Ча Хан Мун поддържат най-висок стандарт на жертвоготовен и посветен на Божията воля живот и възпитават своите тринайсет деца в такава традиция. Те успяват да вдъхновят милиони хора по света да посветят живота си на премахване разделенията и страданието.

През 2001 г. преп. и г-жа Мун отпразнуваха Божията коронация и провъзгласиха настъпването на Божието царство на вселенският мир и единство. С тази цел те поканиха влиятелни обществени лидери да се присъединят към международната мрежа от посланици за мир, които спомагат за осъществяване на това благородно начинание.

Житейският път на д-р Хак Ча Хан Мун

1. Раждане и свята сватба
Д-р Хак Ча Хан е родом от Ан-джу в Южен Пьон-ан, сега в Северна Корея. Тя се ражда на шестия ден от началото на лунната година през 1943 г. Ан-джу е недалеч от Чон-джу в Северен Пьон-ан, което е родното място на съпруга й, преп. Сан Мьон Мун. Бащата и майката на Хак Ча Хан, Сън Ун Хан и Сун Е Хон, се оженват през март 1934 г., като майка й получава откровение, че ако има син, той ще стане цар на вселената, а ако е момиче, ще бъде царица на вселената.

Хак Ча Хан се омъжва за преп. Сан Мьон Мун на 11 април 1960 г. и става майка на 13 деца. Следвайки Божията воля, тя подкрепя и помага на съпруга си, който посвещава целия си живот за спасението на човечеството и освобождението на Бог. От своя страна тя се отдава изцяло на задачата за осъществяване на световен мир чрез разрастващото се движение за истински семейства.

2. Житейският път на Истинската Майка на човечеството
Г-жа Мун посвещава живота си за изграждане на мир и здрави общества, чиито център е Божията истинска любов. Заедно със съпруга си се среща със съветския президент Михаил Горбачов през 1990 г. и северно-корейския президент Ким Ир Сен през 1991 г. Тези усилия допринасят за по-бързия край на Студената война, която разделя демократичния от комунистическия свят.

Като въплъщение на посланието, че жените имат специална роля в осъществяването на идеалния свят на любовта, мира и свободата, г-жа Мун призовава всички жени по земята със сърцето на истински майки да създадат семейства на истинската любов, истински живот и истинска потомствена линия с център Бог. От основаването на Женската федерация за световен мир на 10 април 1992 г. г-жа Мун отправя посланието на организацията за ролята на жените пред Обединените нации, конгреса на Съединените щати, в голямата народна зала в Пекин и пред други политически центрове по света.

През 1993 г. тя говори в 40 университета и колежа в Корея, а също и в централните университети на Съединените щати, за да покаже пътя за бъдещите млади лидери. От 1994 г. около 1600 доброволци на ЖФСМ започват проекти в 160 държави по целия свят. Техният неуморен труд и саможертва са доказателство, че майчината любов е най-великата сила, която ще промени света Г-жа Мун разгръща дейности и извън основаното от нея женско движение, подпомага създаването на други организации, консултира и подкрепя вече съществуващи структури, като цели по този начин да облекчи страданието и насърчи образованието на хиляди хора в затруднено положение. Вдъхновява създаването на компетентни проекти в различни области, които се прилагат при разрешаване на централни проблеми, пред които е изправено човечеството.

През август 1996 г. във Вашингтон със своя съпруг тя става съосновател на семейната федерация за мир (СФСМО), след което в последвалото световно турне от речи двамата учредяват клонове по цял свят.

До ден днешен д-р Хак Ча Хан Мун играе водеща роля в усилията за осъществяване на мирен свят чрез следване на идеала за истински семейства.

Движението за истински семейства и световен мир

1. Движение за световен мир
Истинската любов, основана върху светоглед, в чийто център е Бог, е основното средство за постигането на световен мир. За да се осъществи на земята идеалния свят, в който хората живеят в хармония, като „братя и сестри с един Бог”, преп. и г-жа Мун основават множество международни организации за мир и заедно с други световни лидери инвестират своите способности за постигане на този идеал.

За да издигне движението за мир на следващ по-висок етап на развитие, те откриват ежегодни заседания на Върховният съвет за световен мир и работят неуморно ден и нощ за всеобщото щастие и благо на човечеството.

Организациите, служещи на тази цел са:

- Надденоминационна и наднационална федерация за световен мир (IIFWP)
- Върховен съвет за световен мир
- Федерации на континенталните, полуостровните и островните държави за световен мир
- Международна фондация за мир
- Световна федерация за мир

2. Движение за помирение между религиите
Бог основава религиите като средство за спасение на човечеството, а общото между тях е, че се стремят към вечната и непроменлива истина. Преп. Мун с плам развива дейности за обединение и помирение между религиите и техните деноминации. В това движение се включват следните инициативи и организации:

- Конференция за надденоминационен диалог
- Конференция на религиите в Корея
- Събор на световните религии
- Пхенянска църква в Северна Корея
- Международна религиозна фондация
- Религиозна федерация за световен мир
- „Световните писания” – сравнителна антология на свещени текстове
- Надденоминационен спортен фестивал


Надденоминационна и наднационална церемония на благословия за световен мир (14 септември 2002 г.; Манхатън, Ню Йорк)

3. Идеология, светоглед и движение за обединение на Южна и Северна Корея
Разделението на Корейския полуостров е последица от студената война, но от гледна точка на Божието провидение изразява разделението на идеологията и ценностите на комунизма и демокрацията. Ето защо обединението на Северна и Южна Корея носи огромно значение за хармонията на човечеството и световния мир. През декември 1991 г. се състоя среща между преп. Мун и Ким Ир Сен, с която стартирааха серия културни и икономически инициативи в Северна Корея: автомобилният завод „Пьон-хуа”, Ансамбъла за сценични изкуства „Малките ангели” и Юнивърсал балет. За постигане на обединението между Севера и Юга допринасят:

- Световна федерацията за победа над комунизма
- Федерация за обединение на Северна и Южна Америка?
- Международен съвет по сигурността
- Изследователски институт „Обединителна Мисъл”
- Корейска федерация на движенията за обединение на Севера и Юга
- Семейна партия за космически мир и обединение

4.Дейности в Организацията на Обединените Нации (ООН) и образование на Посланици на мира
За да подпомогнат обновлението на ООН да изпълнява целите си на световна организация за мир преп. Мун и г-жа Мун от 1993 г. до днес организират серия открити дискусии за реформация, международни семинари на Надденоминационната и наднационална федерация за мир и разгръщат мрежата от Посланици на мира. Плодовете от тези усилия са много:

- Надденоминационен и наднационален съвет за мир (ООН на мира)
- Световна лидерска конвенция на ННФСМ в главната квартира на ООН през 2002 г.
- Ежегодна Международна награда за мир
- Гранпри награда за световен мир на IAEWP към ООН.
- Семинари на ННФСМ и Световната асоциация на неправителствените организации и назначаване на Посланици на мира Общо събрание на ННФСМ, открито в заседателната зала на Икономическия и социален съвет в главната квартира на ООН

5. Женско движение и дейности за благотворителност и подпомагане
През започващия 21 век преп. Мун и г-жа Мун обръщат специално внимание на духа на истинска любов, в чиято основа е майчиното сърце на жертвоготовност. От 1992 г. до днес те учредяват и развиват:

- Женска федерация за световен мир
- Корейско-японски прояви за посестримяване и побратимяване (160 000 двойки)
- Корейско-китайски семинари на жени общественици и лидери
- Международна фондация за сътрудничество и подпомагане
- Сдружение на доброволци за обществена служба (ЕУОН)
- Специални образователни програми за жени лидери от Япония
- подготвя се Международна благотворителна фондация за медицинско обслужване и лечение

Президента Хак Ча Хан Мун заедно с деца с физически увреждания (в средата)

6. Младежко и студентско движение
Тенденциите към безразборен секс сред младежите се превръщат и в корен на обществените проблеми. Затова преп. Мун насърчава движение за чиста любов, основано на идеята за абсолютен секс, чрез организации и инициативи като

- Междууниверситетската асоциация за изследване на принципи
- Служба за мир
- Младежка федерация за световенмир
- Междууниверситетска организация за изследване на принципи
- Световна университетска федерация
- Общонационална учителска асоциация за изследване на принципи
- Международна конвенция за младежки и студентски лидери
- Младежки доброволчески отряд за бързо реагиране (STF)
- Международна образователна конференция

Служба за мир (Корея, 15 септември 2001 г.)

7. Международен фестивал на културата и спорта / Международна брачна церемония на Благословия
През 1992 г. под надслов „Един Бог – едно Човечество – едно Семейство” се проведе първият Международен фестивал на културата и спорта. Този фестивал е форум, на който се събират лидери, интелектуалци и младежи от цял свят и участват в различни конференции и прояви, посветени на световния мир, истинското семейство, спорта, културата и изкуството. Специален акцент на фестивала е провеждането на Международната брачна церемония и Благословия, която допринася за изграждане на глобално човешко семейство с център истинската любов, отвъд национални, расови, културни и езикови граници. Някои основни прояви са:

- Практическа лидерска конвенция за истински семейства
- Международни брачни церемонии и Благословия за 36, 72, 124, 430, 777, 1 800, 6 000, 6 500, 30 000, 360 000., 40 млн., 360 млн., и 400 млн. семейства.
- Шествия за чиста любов
- тържествени церемонии – обещание за чиста любов в средните училища и гимназиите
- конференции на отделните организации в рамките на Обединителното движение
Международната брачна церемония на Благословия за 400 млн. двойки, 5-та фаза (26 юли 2004 г.)

8. Медии и образование
Преп. Муун набляга на ролята на медиите за световния мир и направлява процеса на формиране на глобално гражданско съзнание за свят, базиран на възвишени морални ценности, чрез медии като в-к „Сеге таймс” (Корея), в-к „Вашингтон таймс” (САЩ), агенция „Юнайтед прес интернешънъл” и др. За тази цел допринасят и:
- Световна журналистическа конференция
- Международни конференции за единство на науките
- Международна федерация на писателите и литераторите за мир
- Професорска академия за световен мир

20 годишнина от основаването на в. „Вашингтон Таймс” (21 май 2002 г.)

9. Дейности за развитие на технологиите и бизнеса
Още от самото начало на своята обществена дейност съпрузите Мун разработват сферата на бизнеса и техническите иновации, за да допринесат за практическата реализация на едно по-щастливо общество чрез преодоляване на икономическото неравенство и осигуряване на широк достъп до постиженията в областта на технологиите. Начинанията в тази сфера са:

- Тонгил Груп, Корея
- Океанска индустрия, Аляска, САЩ (корабостроителници, заводи за преработка на риба, фирми за търговия с морски продукти)
- Световен изследователски институт за мир и развитие
- Happy World, Япония
- Проект „Международна магистрала на мира”

Преп. Мун с екип правят инспекция в бизнес предприятие

Макет на тунела под морето между Япония и Корея


10. Международни турнета с речи и образователни четения (хун до ке)
През януари 1965 г. започва първата обиколка речи в 40 страни. И досега преп. Мун и г-жа Мун обикалят всяко кътче на глобалния свят, за да предадат на човечеството посланието за Божията воля. Сериите от послания-речи за мир заедно с Движението за истински семейства се превръщат в светлина, озаряваща света и насърчаваща човечеството по пътя към мира и щастието. Започналите през 1997 г. образователни четения се превръщат в новата традиция за изучаване на словата на Спасителя, Месията, Господа на Второто пришествие и Истинските Родители, чрез което се наследява Истинската любов, Истинският живот и потомствена линия. Чрез тези образователни четения членовете на Семейната федерация осмислят начина за осъществяването на идеалното небесно царство и мирен свят, а в живота си практикуват онова, което са осъзнали.

- Първа световна обиколка в 120 големи града на 40 страни (1965 г.)
- Втора световна обиколка в 21 страни (1969 г.)
- Трета световна обиколка в 15 страни (1971 г.)
- Обиколка в 50-те щата на САЩ (май, 1993 г.)
- Обиколка в 23 щата на САЩ (юли, 1993 г.)
- Обиколка в 24 града на Япония (септември, 1993 г.)
- Световна обиколка в 40 страни (ноември, 1993 г.)
- Обиколка в 100 университета на САЩ (1994 г.)
- Обиколка в 5 града на Япония (1995 г.)
- Учредителни срещи на Семейна федерация за световен мир и обединение в 185 страни (1996 г.)
- Образователни четения в 12 провинции на Япония (февруари, 1998 г.)
- Образователни четения в 16 щата на САЩ (април, 1998 г.)
- Обиколка 80 града на 35 страни
- Голяма обиколка от речи за насърчаване обединението на Изтока и Запада, Севера и Юга (Япония, март, 2000 г.)
- Обиколка от речи в 12 града на САЩ (април, 2000 г.)
- Световна обиколка.в Южна Америка и Европа (май, 2000 г.)
- Обиколка от образователни четения в 50 щата на САЩ (февруари-април, 2001 г.)
- Обиколка от речи за провъзгласяване на Нацията на космическия мир и единство в Корея, Япония, САЩ (октомври – декември, 2001 г.)
- Обиколка от речи за установяването на единната сфера на живот с Родителите на Небето и Земята (август – септември, 2002 г.)
- Обиколка от речи в 4 големи града на САЩ (октомври, 2004 г.)
- Ежегодни международни срещи за образователни четения с лидери в сферата на политиката, икономиката, религията и др.

11. Култура, изкуство и спорт
Преп. Мун често изтъква, че изначалният свят е свят на Културата на сърцето, която се основава на истината, доброто и красотата и се стреми към абсолютните ценности, пречистващи човешката душа. В този дух са основани:

- Универсална балетна школа
- Ню Йоркски симфоничен оркестър
- Корейска културна фондация
- Ансамбъл за сценични изкуства „Малките ангели”
- Международен музикален ансамбъл „Нова надежда”
- Футболен клуб „Единство, хармония, небесен пегас”
- Футболен клуб „Сорокаба”, Бразилия

Футболен турнир "Купа за мир"
Първия Български Бутон за споделяне

Биография на преп. Муун

1:41 PM Posted by ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
Житейският път на преп. Сан Мьон Муун

1. Раждане и образование
Преп. Сан Мьон Муун се ражда на 6 януари 1920 г. в Чон-джу (сега в Северна Корея). Той е вторият син от осем деца. На осемнайсет години, след като завършва традиционно корейско училище, Сан Мьон Муун напуска родния си град и заминава за Сеул да учи в икономическия техникум. След като завършва, продължава да учи електроинженерство в Токио. Там участва в студентското съпротивително движение и работи за освобождаване на родната си Корея. По-късно развива вижданията си за глобално движение, което да сложи край на конфликтите и да постигне световен мир.

2. Призван от Бог
На 17 април, Великден, когато преп. Сан Мьон Мун е на 15 години, докато се моли, му се явява Исус Христос, Исус горещо го моли да приеме мисия за спасение на човечеството. От този момент той се посвещава на провидението за осъществяване на Божията воля. Дълги години, прекарани в молитва, изучаване на Библията и аскетичен живот, му помагат да открие пълната реалност на Божия изначален план за човечеството и да прозре тайната на грехопадението. Той записва тези проникновения и систематизира учението си в книгата „Изложение върху Божествения принцип”.

3. От слуга на слугате към Истински Родители
Преп. Сан Мьон Мун посвещава своя живот за изграждане свят на свободата, мирът и щастието, в който всички да реализират своя потенциал. През целия си живот преп. Мун проповядва и води към разрешаване на човешките конфликти и преодоляване невежеството, несправедливостта и липсата на морал.

Преп. Мун и съпругата му Хак Ча Хан Мун поддържат най-висок стандарт на жертвоготовен и посветен на Божията воля живот и възпитават своите тринайсет деца в такава традиция. Те успяват да вдъхновят милиони хора по света да посветят живота си на премахване разделенията и страданието.

През 2001 г. преп. и г-жа Мун отпразнуваха Божията коронация и провъзгласиха настъпването на Божието царство на вселенският мир и единство. С тази цел те поканиха влиятелни обществени лидери да се присъединят към международната мрежа от посланици за мир, които спомагат за осъществяване на това благородно начинание.

Житейският път на д-р Хак Ча Хан Мун

1. Раждане и свята сватба
Д-р Хак Ча Хан е родом от Ан-джу в Южен Пьон-ан, сега в Северна Корея. Тя се ражда на шестия ден от началото на лунната година през 1943 г. Ан-джу е недалеч от Чон-джу в Северен Пьон-ан, което е родното място на съпруга й, преп. Сан Мьон Мун. Бащата и майката на Хак Ча Хан, Сън Ун Хан и Сун Е Хон, се оженват през март 1934 г., като майка й получава откровение, че ако има син, той ще стане цар на вселената, а ако е момиче, ще бъде царица на вселената.

Хак Ча Хан се омъжва за преп. Сан Мьон Мун на 11 април 1960 г. и става майка на 13 деца. Следвайки Божията воля, тя подкрепя и помага на съпруга си, който посвещава целия си живот за спасението на човечеството и освобождението на Бог. От своя страна тя се отдава изцяло на задачата за осъществяване на световен мир чрез разрастващото се движение за истински семейства.

2. Житейският път на Истинската Майка на човечеството
Г-жа Мун посвещава живота си за изграждане на мир и здрави общества, чиито център е Божията истинска любов. Заедно със съпруга си се среща със съветския президент Михаил Горбачов през 1990 г. и северно-корейския президент Ким Ир Сен през 1991 г. Тези усилия допринасят за по-бързия край на Студената война, която разделя демократичния от комунистическия свят.

Като въплъщение на посланието, че жените имат специална роля в осъществяването на идеалния свят на любовта, мира и свободата, г-жа Мун призовава всички жени по земята със сърцето на истински майки да създадат семейства на истинската любов, истински живот и истинска потомствена линия с център Бог. От основаването на Женската федерация за световен мир на 10 април 1992 г. г-жа Мун отправя посланието на организацията за ролята на жените пред Обединените нации, конгреса на Съединените щати, в голямата народна зала в Пекин и пред други политически центрове по света.

През 1993 г. тя говори в 40 университета и колежа в Корея, а също и в централните университети на Съединените щати, за да покаже пътя за бъдещите млади лидери. От 1994 г. около 1600 доброволци на ЖФСМ започват проекти в 160 държави по целия свят. Техният неуморен труд и саможертва са доказателство, че майчината любов е най-великата сила, която ще промени света Г-жа Мун разгръща дейности и извън основаното от нея женско движение, подпомага създаването на други организации, консултира и подкрепя вече съществуващи структури, като цели по този начин да облекчи страданието и насърчи образованието на хиляди хора в затруднено положение. Вдъхновява създаването на компетентни проекти в различни области, които се прилагат при разрешаване на централни проблеми, пред които е изправено човечеството.

През август 1996 г. във Вашингтон със своя съпруг тя става съосновател на семейната федерация за мир (СФСМО), след което в последвалото световно турне от речи двамата учредяват клонове по цял свят.

До ден днешен д-р Хак Ча Хан Мун играе водеща роля в усилията за осъществяване на мирен свят чрез следване на идеала за истински семейства.

Движението за истински семейства и световен мир

1. Движение за световен мир
Истинската любов, основана върху светоглед, в чийто център е Бог, е основното средство за постигането на световен мир. За да се осъществи на земята идеалния свят, в който хората живеят в хармония, като „братя и сестри с един Бог”, преп. и г-жа Мун основават множество международни организации за мир и заедно с други световни лидери инвестират своите способности за постигане на този идеал.

За да издигне движението за мир на следващ по-висок етап на развитие, те откриват ежегодни заседания на Върховният съвет за световен мир и работят неуморно ден и нощ за всеобщото щастие и благо на човечеството.

Организациите, служещи на тази цел са:

- Надденоминационна и наднационална федерация за световен мир (IIFWP)
- Върховен съвет за световен мир
- Федерации на континенталните, полуостровните и островните държави за световен мир
- Международна фондация за мир
- Световна федерация за мир

2. Движение за помирение между религиите
Бог основава религиите като средство за спасение на човечеството, а общото между тях е, че се стремят към вечната и непроменлива истина. Преп. Мун с плам развива дейности за обединение и помирение между религиите и техните деноминации. В това движение се включват следните инициативи и организации:

- Конференция за надденоминационен диалог
- Конференция на религиите в Корея
- Събор на световните религии
- Пхенянска църква в Северна Корея
- Международна религиозна фондация
- Религиозна федерация за световен мир
- „Световните писания” – сравнителна антология на свещени текстове
- Надденоминационен спортен фестивал


Надденоминационна и наднационална церемония на благословия за световен мир (14 септември 2002 г.; Манхатън, Ню Йорк)

3. Идеология, светоглед и движение за обединение на Южна и Северна Корея
Разделението на Корейския полуостров е последица от студената война, но от гледна точка на Божието провидение изразява разделението на идеологията и ценностите на комунизма и демокрацията. Ето защо обединението на Северна и Южна Корея носи огромно значение за хармонията на човечеството и световния мир. През декември 1991 г. се състоя среща между преп. Мун и Ким Ир Сен, с която стартирааха серия културни и икономически инициативи в Северна Корея: автомобилният завод „Пьон-хуа”, Ансамбъла за сценични изкуства „Малките ангели” и Юнивърсал балет. За постигане на обединението между Севера и Юга допринасят:

- Световна федерацията за победа над комунизма
- Федерация за обединение на Северна и Южна Америка?
- Международен съвет по сигурността
- Изследователски институт „Обединителна Мисъл”
- Корейска федерация на движенията за обединение на Севера и Юга
- Семейна партия за космически мир и обединение

4.Дейности в Организацията на Обединените Нации (ООН) и образование на Посланици на мира
За да подпомогнат обновлението на ООН да изпълнява целите си на световна организация за мир преп. Мун и г-жа Мун от 1993 г. до днес организират серия открити дискусии за реформация, международни семинари на Надденоминационната и наднационална федерация за мир и разгръщат мрежата от Посланици на мира. Плодовете от тези усилия са много:

- Надденоминационен и наднационален съвет за мир (ООН на мира)
- Световна лидерска конвенция на ННФСМ в главната квартира на ООН през 2002 г.
- Ежегодна Международна награда за мир
- Гранпри награда за световен мир на IAEWP към ООН.
- Семинари на ННФСМ и Световната асоциация на неправителствените организации и назначаване на Посланици на мира Общо събрание на ННФСМ, открито в заседателната зала на Икономическия и социален съвет в главната квартира на ООН

5. Женско движение и дейности за благотворителност и подпомагане
През започващия 21 век преп. Мун и г-жа Мун обръщат специално внимание на духа на истинска любов, в чиято основа е майчиното сърце на жертвоготовност. От 1992 г. до днес те учредяват и развиват:

- Женска федерация за световен мир
- Корейско-японски прояви за посестримяване и побратимяване (160 000 двойки)
- Корейско-китайски семинари на жени общественици и лидери
- Международна фондация за сътрудничество и подпомагане
- Сдружение на доброволци за обществена служба (ЕУОН)
- Специални образователни програми за жени лидери от Япония
- подготвя се Международна благотворителна фондация за медицинско обслужване и лечение

Президента Хак Ча Хан Мун заедно с деца с физически увреждания (в средата)

6. Младежко и студентско движение
Тенденциите към безразборен секс сред младежите се превръщат и в корен на обществените проблеми. Затова преп. Мун насърчава движение за чиста любов, основано на идеята за абсолютен секс, чрез организации и инициативи като

- Междууниверситетската асоциация за изследване на принципи
- Служба за мир
- Младежка федерация за световенмир
- Междууниверситетска организация за изследване на принципи
- Световна университетска федерация
- Общонационална учителска асоциация за изследване на принципи
- Международна конвенция за младежки и студентски лидери
- Младежки доброволчески отряд за бързо реагиране (STF)
- Международна образователна конференция

Служба за мир (Корея, 15 септември 2001 г.)

7. Международен фестивал на културата и спорта / Международна брачна церемония на Благословия
През 1992 г. под надслов „Един Бог – едно Човечество – едно Семейство” се проведе първият Международен фестивал на културата и спорта. Този фестивал е форум, на който се събират лидери, интелектуалци и младежи от цял свят и участват в различни конференции и прояви, посветени на световния мир, истинското семейство, спорта, културата и изкуството. Специален акцент на фестивала е провеждането на Международната брачна церемония и Благословия, която допринася за изграждане на глобално човешко семейство с център истинската любов, отвъд национални, расови, културни и езикови граници. Някои основни прояви са:

- Практическа лидерска конвенция за истински семейства
- Международни брачни церемонии и Благословия за 36, 72, 124, 430, 777, 1 800, 6 000, 6 500, 30 000, 360 000., 40 млн., 360 млн., и 400 млн. семейства.
- Шествия за чиста любов
- тържествени церемонии – обещание за чиста любов в средните училища и гимназиите
- конференции на отделните организации в рамките на Обединителното движение
Международната брачна церемония на Благословия за 400 млн. двойки, 5-та фаза (26 юли 2004 г.)

8. Медии и образование
Преп. Муун набляга на ролята на медиите за световния мир и направлява процеса на формиране на глобално гражданско съзнание за свят, базиран на възвишени морални ценности, чрез медии като в-к „Сеге таймс” (Корея), в-к „Вашингтон таймс” (САЩ), агенция „Юнайтед прес интернешънъл” и др. За тази цел допринасят и:
- Световна журналистическа конференция
- Международни конференции за единство на науките
- Международна федерация на писателите и литераторите за мир
- Професорска академия за световен мир

20 годишнина от основаването на в. „Вашингтон Таймс” (21 май 2002 г.)

9. Дейности за развитие на технологиите и бизнеса
Още от самото начало на своята обществена дейност съпрузите Мун разработват сферата на бизнеса и техническите иновации, за да допринесат за практическата реализация на едно по-щастливо общество чрез преодоляване на икономическото неравенство и осигуряване на широк достъп до постиженията в областта на технологиите. Начинанията в тази сфера са:

- Тонгил Груп, Корея
- Океанска индустрия, Аляска, САЩ (корабостроителници, заводи за преработка на риба, фирми за търговия с морски продукти)
- Световен изследователски институт за мир и развитие
- Happy World, Япония
- Проект „Международна магистрала на мира”

Преп. Мун с екип правят инспекция в бизнес предприятие

Макет на тунела под морето между Япония и Корея


10. Международни турнета с речи и образователни четения (хун до ке)
През януари 1965 г. започва първата обиколка речи в 40 страни. И досега преп. Мун и г-жа Мун обикалят всяко кътче на глобалния свят, за да предадат на човечеството посланието за Божията воля. Сериите от послания-речи за мир заедно с Движението за истински семейства се превръщат в светлина, озаряваща света и насърчаваща човечеството по пътя към мира и щастието. Започналите през 1997 г. образователни четения се превръщат в новата традиция за изучаване на словата на Спасителя, Месията, Господа на Второто пришествие и Истинските Родители, чрез което се наследява Истинската любов, Истинският живот и потомствена линия. Чрез тези образователни четения членовете на Семейната федерация осмислят начина за осъществяването на идеалното небесно царство и мирен свят, а в живота си практикуват онова, което са осъзнали.

- Първа световна обиколка в 120 големи града на 40 страни (1965 г.)
- Втора световна обиколка в 21 страни (1969 г.)
- Трета световна обиколка в 15 страни (1971 г.)
- Обиколка в 50-те щата на САЩ (май, 1993 г.)
- Обиколка в 23 щата на САЩ (юли, 1993 г.)
- Обиколка в 24 града на Япония (септември, 1993 г.)
- Световна обиколка в 40 страни (ноември, 1993 г.)
- Обиколка в 100 университета на САЩ (1994 г.)
- Обиколка в 5 града на Япония (1995 г.)
- Учредителни срещи на Семейна федерация за световен мир и обединение в 185 страни (1996 г.)
- Образователни четения в 12 провинции на Япония (февруари, 1998 г.)
- Образователни четения в 16 щата на САЩ (април, 1998 г.)
- Обиколка 80 града на 35 страни
- Голяма обиколка от речи за насърчаване обединението на Изтока и Запада, Севера и Юга (Япония, март, 2000 г.)
- Обиколка от речи в 12 града на САЩ (април, 2000 г.)
- Световна обиколка.в Южна Америка и Европа (май, 2000 г.)
- Обиколка от образователни четения в 50 щата на САЩ (февруари-април, 2001 г.)
- Обиколка от речи за провъзгласяване на Нацията на космическия мир и единство в Корея, Япония, САЩ (октомври – декември, 2001 г.)
- Обиколка от речи за установяването на единната сфера на живот с Родителите на Небето и Земята (август – септември, 2002 г.)
- Обиколка от речи в 4 големи града на САЩ (октомври, 2004 г.)
- Ежегодни международни срещи за образователни четения с лидери в сферата на политиката, икономиката, религията и др.

11. Култура, изкуство и спорт
Преп. Мун често изтъква, че изначалният свят е свят на Културата на сърцето, която се основава на истината, доброто и красотата и се стреми към абсолютните ценности, пречистващи човешката душа. В този дух са основани:

- Универсална балетна школа
- Ню Йоркски симфоничен оркестър
- Корейска културна фондация
- Ансамбъл за сценични изкуства „Малките ангели”
- Международен музикален ансамбъл „Нова надежда”
- Футболен клуб „Единство, хармония, небесен пегас”
- Футболен клуб „Сорокаба”, Бразилия

Футболен турнир "Купа за мир"
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Биография на преп. Муун"

Видео за нашата дейност